Tips
tand tand
  1. Wanneer de eerste tandjes doorkomen, kunnen baby’s erg kwijlen. Continue contact met speeksel kan huidirritatie rond het mondje veroorzaken. Veeg het mondje regelmatig schoon en gebruik een verzorgende crème.
  2. Wanneer en hoe tandjes doorbreken is een erfelijke kwestie; het patroon is meestal gelijk aan het patroon bij één van de ouders. Informeren bij opa’s en oma’s kan verhelderend werken.
  3. De pijn wordt veroorzaakt door de druk die de tandjes uitoefenen op binnenzijde van het tandvlees. Hoe verder de tand komt, hoe erger de pijn. Zodra de tand is doorgekomen, verdwijnt de pijn ook weer. Dentinox® suikervrij is een bekend middel om de pijn bij doorkomende tandjes te helpen verminderen. Dentinox bevat een pijnstillende stof lidocaïne. Breng Dentinox maximaal 4 keer per dag, met behulp van een wattenstaafje aan op de pijnlijke plek op het tandvlees, waarna Dentinox ter plekke zijn werk doet. De eerste 45 minuten na het aanbrengen van dit middel, je kindje geen eten of drinken te geven. Meer informatie over Dentinox
  4. Naast Dentinox kun je je kindje ook helpen door het op iets hards of koels te laten bijten. Een gekoelde bijtring of voorzichtig wrijven met je vinger over het tandvlees, en dus wat ‘tegendruk’ geven, helpt soms ook. Sabbelen op een speen werkt vaak averechts.  
  5. Eten is in deze periode vaak een probleem. Koude appelmoes of yoghurt kan een tijdelijk alternatief bieden.
  6. Vaak zijn de klachten na de ‘doorbraak’ snel weer over maar blijf alert dat het niet te lang duurt.
DentinoxMeer informatie over Dentinox